Worldcup


Algemeen

Algemeen
De hypotheekshop World Cup bij v.v. KCVO is bij uitstek een gelegenheid voor de jongste jeugd om kennis te maken met het voetballen. In de World Cup spelen de jongste voetballers een onderlinge vier tegen vier competitie spelen in echte landen shirts zoals bijvoorbeeld Nederland, Brazilië of Italië. Elke zaterdagochtend wordt er gestreden op het speciaal hiervoor aangelegde boardingveldje, de Hypotheekshop Arena.

Wim Meulenman, directeur van de Hypotheekshop in Epe: “de Hypotheekshop sponsort al jaren het tweedaagse 4-4 toernooi in mei. Toen v.v. KCVO met de idee kwam om het hele jaar een 4-4 competitie te spelen wat de speelvreugde en techniek van de kinderen ten goede komt hebben we besloten dit initiatief te gaan sponsoren”.

Spelen in kleine teams
Voor de jongste kinderen is het normaliter mogelijk om in de officiële KNVB competitie te gaan voetballen als F-pupil. v.v. KCVO heeft echter besloten om deze spelers niet in de KNVB competitie te laten voetballen, maar in een eigen onderlinge competitie. De reden is dat deze jonge spelertjes in een reguliere competitie vaak ondersneeuwen op het veld, een heleboel spelers nauwelijks balcontacten hebben en er vaak met grote cijfers wordt verloren of gewonnen. Met als gevolg dat het voetbalplezier een stuk minder wordt. Door het organiseren van de Hypotheekshop World Cup met kleinere teams, krijgen spelers meer balcontacten, spelen ze in een vertrouwde omgeving tegen teams van gelijke sterkte en de ouders hoeven ook niet meer naar verre uitwedstrijden te rijden.

Sponsoring
Wim Meulenman geeft aan dat de Hypotheekshop het principe en de voordelen van het 4-4 voetballen altijd al ondersteunt heeft en dat deze sponsoring een logische stap was. Laurens Betting geeft namens v.v. KCVO aan dat ze verheugd zijn dat de Hypotheekshop voor tot en met seizoen 2019-2020 dit initiatief ondersteunt. “Deze stap die v.v KCVO nu zet is uniek voor de gemeente Epe en belangrijk voor de toekomst van onze club”. Onlangs is het 4 x 4 boardingveld van v.v. KCVO omgebouwd tot de "Hypotheekshop Epe Arena". Tijdens de eerste speeldag van dit jaar werd de opening hiervan verricht. Onder begeleidng en hulp van de Worldcuppers knipte Wim het lint door.

Plezier staat voorop
Marcel Leerkes, Technisch Coördinator bij v.v KCVO geeft het duidelijk weer, “Uitslagen van 13-0 of 1-14 helpt niet bij het verhogen van het technische niveau en het plezier aan voetbal. Zeker niet voor deze jongste kinderen en als het ook nog verre uitwedstrijden zijn.”. De beste manier voor een jonge voetballer om zich te ontwikkelen is het spelen van wedstrijden. Voor F pupillen is 4 tegen 4 het meest ideaal. Spelers kunnen zich niet aan het spel onttrekken. Ook is 4 tegen 4 voor hen overzichtelijker. Men krijgt veel balcontact en wordt veelvuldig geconfronteerd met echte wedstrijdsituaties. De spelers leren zo alle basisvaardigheden van het voetbal op het niveau dat bij ze past. Marcel Leerkes geeft ook aan dat v.v. KCVO met de Hypotheekshop World Cup de basis legt voor technische goede en vaardige voetballers die op termijn de hele club in niveau omhoog zullen brengen.

Alle kinderen die willen voetballen zijn welkom
Elke zaterdagochtend vanaf 9.30 uur wordt er bij v.v. KCVO gespeeld op sportpark de Egelbeek. Iedereen is welkom om te komen spelen voor Brazilië, Spanje of zelfs voor het Nederlandse elftal.

Informatie

Informatie
Bij beginnende, 5 tot 8 jarige voetballers, komen in een team meestal slechts enkele spelers regelmatig aan de bal.
Onderzoek bij DVS ´33 wijst uit dat veel spelers in een wedstrijd slechts enkele keren (hooguit 6 keer!) balcontact hebben. In de KNVB competitie spelen teams van verschillende sterkte en leeftijd door elkaar. Er komen dan ook veel 'grote' uitslagen voor. Voor een keertje is dat wel leuk of acceptabel, maar voor de ontwikkeling van de spelers is dit niet optimaal. Wat leer je immers van 13-0 winnen, of van 13-0 verliezen?
De KNVB raadt hiervoor een 4x4 competitie aan. Daarom start K.C.V.O. met een eigen 4x4 competitie. In onze interne competitie gaan een groot deel van de eerstejaars F-spelers voetballen alsmede de 4-5 jarigen. De jongste F-teams zullen niet meer voetballen in de reguliere KNVB-competitie maar in de Worldcup gaan voetballen.

Motivatie
K.C.V.O. is een grote vereniging met veel jeugd- en pupillenteams.K.C.V.O. heeft hierbij het streven om de jongste jeugd zoveel mogelijk te laten voetballen, balcontact te laten hebben, techniek te stimuleren en plezier in het voetballen te hebben. Dit is de basis voor goede spelers op latere leeftijd en geeft dat ze veel meer plezier hebben in het voetballen. De begeleiding en opleiding van de jeugdspelers heeft hierbij extra aandacht. Voor de jongste leeftijdscategorie – de 1e jaars F-pupillen en 5-jarigen – is daarom een interne competitie opgezet: de Hypotheekshop WorldCup. Beginnende voetballers krijgen op deze manier de kans zich beter te ontwikkelen. De (soms heel grote) verschillen in sterkte tussen teams in de reguliere 7 tegen 7 KNVB competitie worden kleiner. Door 4 tegen 4 te spelen krijgen de spelers meer balcontact.Er zijn daarnaast geen grote reisafstanden meer nodig voor de allerjongsten om een wedstrijd te spelen. Om 8.30u uur in Deventer spelen is op deze leeftijd niet leuk, zeker als maar een beperkt aantal spelers vaak aan de bal komen en rest nog niet op het grote veld mee kan komen.

Dit, gecombineerd met een vertrouwde, goed georganiseerde omgeving van K.C.V.O. geeft spelers en ouders meer plezier en voldoening.

Het gevolg van de interne WorldCup competitie is meer spelplezier en een betere ontwikkeling van de speler.
Tenslotte wordt het voor K.C.V.O. makkelijker de spelers te volgen en te begeleiden: de wedstrijden zijn immers niet meer versnipperd over een hele zaterdagmorgen danwel over uit- en thuiswedstrijden. Het voordeel hiervan is dat zowel de opleiding, als de teamindeling meer 'op maat' gesneden kan worden.

Opzet
De opzet van de Hypotheekshop Worldcup zal bestaan uit 4x4 wedstrijden op de zaterdag om 9.30 uur. Elke speler speelt in een landenteam en wordt uitgerust met een landenshirt en broek. Elke zaterdag worden de teams opnieuw ingedeeld zodat er telkens met verschillende spelers wordt gespeeld. Er wordt een individueel klassement bijgehouden en om de paar weken worden er prijzen uitgereikt aan de spelers met de meeste punten. Dit maakt het voor iedereen leuk en alle spelers, ongeacht kwaliteit kunnen prijzen halen.

De wedstrijden worden gespeeld op zaterdagmorgen van 9.30u-11.00u uur op het hoofdveld van K.C.V.O.. Er wordt gespeeld met speciale 4x4 goals.Na afloop van alle wedstrijden op zaterdag worden penalty’s genomen. De resultaten worden bijgehouden voor een penaltybokaal. Aan het eind van seizoen wordt de penaltybokaal uitgereikt.

Samenvatting
Kort samengevat valt de K.C.V.O. Worldcup als volgt te omschrijven:
- Elke zaterdagochtend voetballen bij KCVO
- Voor de jongste Pupillen (4jr – 1e jaars F)
- 4x4 toernooi met echte landenteams en landentenues
- Iedereen veel balcontact
- Iedereen veel techniek
- Iedereen plezier in het voetballen
- Geen verre uitwedstrijden
- Betrokkenheid ouders
- Meer voetbalplezier, betere voetballers

Dus als je zin hebt om mee te doen, kom gerust op zaterdagochtend en doe een paar keer mee!!

Foto's

Prijsuitreiking WC 27 okt 2018

Prijsuitreiking WC 27 okt 2018

Ouder kind huldiging

Ouder kind huldiging

Minipupillen toernooi

Minipupillen toernooi
Huidige pagina: 1


Stand

Worldcup

Plek Naam Punten
1Mads van Zuidam90
2Lars Hille89
3Figo van Gortel68
4Siem Koetsier67
5Ivano Spijker61
6Mika Hullegie61
7Thieme Rooijakkers60
8Bas Ijseldijk55
9Jelle Scholten52
10Dani Nijman50
11Nova van der kuil50
12Dani Sterken40
13Tobie ten Hoven40
14Dion Scholten31
15Sepp van der Kuil30
16Lorenzo Machinek23
17Eefie de Jonge22
18Yorick Bastiaan10
19Thijs Wijnbergen9

Stand

Penaltybokaal

Plek Naam Punten
1Thieme Rooijakkers28
2Bas Ijseldijk27
3Figo van Gortel27
4Mads van Zuidam26
5Lars Hille26
6Tobie ten Hoven22
7Dani Nijman22
8Ivano Spijker19
9Dani Sterken19
10Mika Hullegie18
11Nova van der kuil17
12Siem Koetsier16
13Sepp van der Kuil14
14Yorick Bastiaan13
15Eefie de Jonge13
16Jelle Scholten13
17Dion Scholten11
18Lorenzo Machinek8
19Thijs Wijnbergen5