Nieuws


Rik Huntink Pupil van de week bij KCVO 1 tegen Robur et Velocitas


Zondag 7 april speelt KCVO 1 thuis tegen Robur et Velocitas uit Apeldoorn. Rik Huntink is die dag de pupil van de week. Rik komt uit een sportieve familie waar voetbal bijna vanzelfsprekend is. Alleen zijn 2 zusjes zitten niet bij KCVO.
Elk mannelijk familielid met de naam Huntink, heeft bij KCVO gespeeld, een aantal heeft zelfs het eerste team gehaald.

Rik zit in groep 6 van basisschool de Violier. Daar speelt hij veel met zijn vriendjes Valentijn Sirre en Stan Hagen. Gymmen vindt hij het leukst, maar dat is natuurlijk niet raar bij zo’n sportieve jongen uit zo’n sportieve familie. Maar voetballen is toch wel zijn passie. Maar ook spelletjes doen vindt hij erg leuk.

Rik heeft een broer, Floris, een oudere zus, Brecht en een jonger zusje, Eefke. Floris voetbalt bij KCVO in de JO13-1 en zijn zusjes kunnen vooral heel hard hardlopen. Ook Rik heeft bij de World Cup zijn eerste stappen op het voetbalveld van KCVO gezet. Via de F5 en de F2 is hij nu een speler van JO11-4. Dat is een elftal met vele talenten. Ze zijn vorig jaar zelfs kampioen geworden.
Dit team wordt geleid door de leiders Vincent en Jonathan. Rik speelt nu als mid-mid, een echtre spelverdeler, beetje type Sneijder.

Rik houdt helemaal niet van hutspot maar voor patat kunnen ze hem wakker maken.

Rik zijn favoriet club in Nederland is Feyenoord en in het buitenland is dat Barcelona. Messi is zijn favoriete voetballer.

Op de vraag wat hij zou veranderen als hij voorzitter van KCVO zou zijn, antwoordt hij dat iedereen in de rust cola krijgt in plaats van ranja.

Op de vraag wie zijn favoriete voetballer is kon hij (nog) geen antwoord geven, maar na zondag hopelijk wel. Rik ziet de wedstrijd rooskleurig tegemoet. Hij voorspelt dat KCVO met 3-2 gaat winnen.
En op de vraag of hij het spannend vond, reageerde hij heel rustig, dat alles wel goed komt.

Rik, heel veel plezier