Nieuws


KCVO zaal onttroont KCVO veld


Zaterdag 29 december 2018
KCVO onttroont KCVO

Nadat de veldvoetballers van KCVO vorig jaar voor het eerst het toernooi om de Eet- & drinkcafé De Slimmerick Wisselbeker wonnen, lukte het bij de 22ste versie van het evenement de zaalvoetballers van de club voor het eerst. Daarmee onttroonde KCVO dus KCVO. De zwartwitten lukte dat door VIOS in de finale op 0-0 te houden en daarna beter te zijn in de beslissende strafschoppenserie.

Wanneer wordt bedacht dat de zaalvoetballers van Emst eerder onder hun vorige naam FC Van de Schepop het toernooi al eens wonnen, hebben alle huidige deelnemers aan strijd om de Eet- & drinkcafé De Slimmerick Wisselbeker de grote bokaal nu tenminste één keer veroverd. De zaalvoetballers van KCVO legden voor hun zege een spannende weg af, want tijdens de halve finale tegen de titelverdediger eindigde de wedstrijd in 1-1. Oók toen moesten dus strafschoppen de doorslag geven. In de andere halve finale won VIOS met 0-2 van Oene, waardoor de eindstrijd een Vaassens onderonsje werd.

Eerder op de zaterdagavond werden alle duels in de reguliere speeltijd van 25 minuten beslist. Bij de ploegen die in de groepswedstrijden als derde en vierde waren geëindigd, stonden na de eerste kruisfinales EZC’84 en SV Erpe tegenover elkaar in de strijd om de zevende plaats. Daarin bleken de zaterdagvoetballers beter dan de spelers van de zondagclub: 4-2. Vervolgens werd SV Vaassen in de strijd om de vijfde plaats verrast door Emst: 2-3.

Na afloop kon de organisatie tevreden terugzien op een goed verlopen evenement met dus vertegenwoordigers van zowel het zaterdag-, zondag- als zaalvoetbal uit de gemeente Epe.

De eindstand:
1. KCVO (zaal), 2. VIOS, 3. Oene, 4. KCVO (veld), 5. Emst, 6. SV Vaassen, 7. EZC’84, 8. SV Epe.


----
Vrijdag 28 december 2018
VIOS en KCVO complementeren halve finales van toernooi om de Eet & Drinkcafé De Slimmerick Wisselbeker

VIOS en KCVO zijn op de tweede dag van het toernooi om de Eet & Drinkcafé De Slimmerick Wisselbeker de andere halve finalisten geworden. Dat lukte de veldvoetballers van de zwartwitten uiteindelijk als groepshoofd op basis van het betere doelsaldo.

Nadat VIOS de eerste twee duels had gewonnen en daarmee al verzekerd was van een plaats in de halve finales, verloor de ploeg met 4-1 van Emst. Het had tot gevolg dat KCVO toen (ondanks een eerste nederlaag tegen de Vaassense zaterdagvoetballers) alsnog de kans kreeg om eerste in de poule te worden door een forse zege op EZC’84. Daarin slaagde de titelverdediger met 6-0. Het heeft tot gevolg dat de veldvoetballers en zaalvoetballers van de club in de halve finale tegenover elkaar staan en dus tenminste één ploeg van KCVO de finale haalt. De andere halve eindstrijd gaat dus tussen de zaterdagclubs Oene en VIOS.

Vanavond gaat het evenement om 18.00 uur verder. Dan strijden SV Vaassen, EZC’84, SV Epe en Emst om de plaatsen vijf tot en met acht. Vanaf acht uur zijn de finales tussen de reeds genoemde ploegen.

De uitslagen van vrijdag: Emst-EZC’84 2-2, KCVO (veld)-VIOS 2-3, Emst-KCVO (veld) 2-4, EZC’84-VIOS 0-3, Emst-VIOS 4-1, EZC’84-KCVO (veld) 0-6

De stand: 1. KCVO (veld) 3-6, 2. VIOS 3-6, 3. Emst 3-4, 4. EZC’84 3-1.

Het programma van vrijdag: 18.00 uur SV Vaassen-EZC’84, 18.30 uur SV Epe-Emst, 19.00 uur wedstrijd om zevende plaats, 19.30 uur wedstrijd om vijfde plaats, 20.00 uur Oene-VIOS, 20.30 uur KCVO (zaal)-KCVO (veld), 21.00 uur wedstrijd om derde plaats, 21.30 uur finale

-----
Donderdag 27 december 2018
Pas anderhalve minuut voor tijd van de laatste wedstrijd viel de beslissing in poule A van het toernooi om de eet- en drinkcafé De Slimmerick Wisselbeker. SV Vaassen had voldoende aan een gelijkspel en bij de score 2-2, had die ploeg zich verzekerd van een plaats bij de laatste vier. Toen maakte KCVO (zaal) echter de 2-3, waardoor de verrassing een feit werd.

De zaalvoetballers van de zwartwitten verzekerden zich zo immers van de tweede plek in poule A achter Oene, dat eerder al de overtuigende nummer één was geworden door twee zeges en een gelijkspel. Juist die 1-1 tegen KCVO maakte het verschil voor de laatstgenoemde ploeg. Het betekende dat de veelvoudige winnaars SV Vaassen en SV Epe zaterdag strijden om de plaatsen vijf tot en met acht bij de 22ste versie van dit toernooi in dorpscentrum De Wieken in Vaassen.

Het evenement wordt vanavond (vrijdag) om 19.00 uur voorgezet met poule B, waarna op zaterdag vanaf 18.00 uur alle ploegen nog in actie komen om de ranglijst over 2018 te bepalen.

De uitslagen van donderdag: Oene-SV Vaassen 3-2, KCVO (zaal)-SV Epe 1-2, Oene-KCVO (zaal) 1-1, SV Vaassen-SV Epe 4-2, Oene-SV Epe 4-1, SV Vaassen-KCVO (zaal) 2-3

De stand: 1. Oene 3-7, 2. KCVO (zaal) 3-4, 3. SV Vaassen 3-3, 4. SV Epe 3-3.

Het programma van vrijdag: 19.00 uur Emst-EZC’84, 19.30 uur KCVO (veld)-VIOS, 20.00 uur Emst-KCVO (veld), 20.30 uur EZC’84-VIOS, 21.00 uur Emst-VIOS, 21.30 uur EZC’84-KCVO (veld)