Nieuws


Geen eer te behalen voor KCVO


Voor KCVO was er zondagmiddag geen eer te behalen tegen Colmschate’33. De nummer twee van de ranglijst was een maatje te groot en won verdiend met 3-0.

KCVO begon in Colmschate met een 5-3-2 opstelling en probeerde met deze speelwijze de sterke opponent te bedwingen. Het liep echter niet zoals men gedacht had en de tactiek viel al snel in duigen. Na 5 minuten loste Colmschate al een waarschuwingsschot die op de paal belandde. In de negende minuut was het wel raak toen een goede aanval over links uitmondde in een voorzet die feilloos door een vrijstaande speler via de binnenkant van de paal werd ingekopt (1-0). KCVO deed wat terug en Dahley Oortwijn zette Melvin Balk in scoringspositie. De keeper deed echter wat er van hem verwacht werd en redde knap. Colmschate dicteerde het spel en KCVO had moeite om de twee spitsen te bereiken. De voorhoedespelers kwamen te weinig in balbezit en daardoor ontbrak de nodige stootkracht. Door de defensieve houding van de gasten kreeg de thuisclub ook weinig mogelijkheden waardoor er een pover spelletje op de mat werd gelegd. Vijf minuten voor de rust moest Samuel van Dongen vervangen worden door Sem Westra. Deze zorgde direct voor meer aanvallende impulsen hetgeen het spel zeker ten goede kwam. Er ontstond zelfs een klutssituatie voor het doel maar doordat de sluitpost al uit zijn doel was werd de kans wegens buitenspel afgefloten.
Direct na rust ging KCVO meteen al de fout in door een foutieve breedtepass in de voeten van de tegenstander te schuiven. De levensgrote kans werd overigens om zeep geholpen. Even later werd het na een strakke voorzet weer gevaarlijk voor het Vaassense doel maar drie man misten de bal waarvan twee van Colmschate. Het was een hard gelag toen weer in de defensie een bal zomaar breed werd getikt en makkelijk te onderscheppen was door de agressieve spits die geen moeite had de bal onder de doelman door te schieten (2-0). KCVO probeerde de bakens te verzetten en een steekbal van Rick Beekman op Dahley Oortwijn had zeker meer verdiend. Colmschate kon ontspannen achterover leunen en deed dat ook. Een crosspass van de linksback werd op maat neergelegd bij de rechtsbuiten die de Vaassense achterhoede te snel af was. Vervolgens omspeelde hij goalie Sander Jansen van der Sligte en scoorde beheerst de 3-0. Colmschate had het vizier niet al te scherp staan en op de score was dan ook niets op af te dingen. Er viel deze middag geen eer te behalen voor KCVO.
Volgende week mag het thuis tegen Heeten proberen een beter resultaat te boeken.

Opstelling KCVO: Sander Jansen van der Sligte; Tobi Bosman, Samuel van Dongen, Ron van Zuidam, Dennis Nijzing en Andy Klomp; Niels Weultjes, Rick Beekman en Mike Hendriks; Melvin Balk en Dahley Oortwijn. Ingevallen: Sem Westra, Melvin van Ast en Joey Pol.